Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tamme eend met groene pepersaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 tamme eendenborsten á 300 gr
zout
2 1/2 dl kippenbouillon
1 dl slagroom
2 eetlepels groene peperkorrels (potje), uitgelekt

Bereiden

Kerf in de vetlaag van de eendenborst tot op het vlees een
ruitpatroon.
Bestrooi de eend met zout.
Verhit een koekenpan en leg de eend met de vetkant naar beneden in de
droge pan.
Bak hem ± 10 minuten op de vetkant, keer hem en bak de andere kant
nog ± 5 minuten.
Neem het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.
Schenk het vrijgekomen vet uit de pan.
Schenk de bouillon in de pan en roer op hoog vuur de aanbaksels los.
Laat de bouillon tot de helft inkoken.
Voeg de room en de peperkorrels toe en laat tot sausdikte inkoken.
Breng met zout op smaak.
Snijd het vlees in schuine plakken en serveer het met gekookte aardappelen
of aardappelpuree, broccoli en pepersaus.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hertenrugfilet met zoethout saus
Konijn met madeiragelei
Gevulde kip met groenten
Provençaalse stoofpot van parelhoen en basilicum
Wildgoulasj

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes